Novo osredotočanje v okviru meditacije za nujne primere: ciklon Fani


Indija in Bangladeš se pripravljata na močan tropski ciklon, ki ju bo dosegel proti koncu tedna. To bi lahko bila najmočnejša nevihta, ki bo dosegla indijsko obalo v zadnjih petih letih. Ob času pisanja te objave se je tropski ciklon Fani nahajal v Bengalskem zalivu, približno 270 km stran od obale indijske zvezne države Andra Pradesh. V preteklih nekaj dneh se je ciklon močno okrepil in se lahko v naslednjih 24-48 urah, ko se bo približal obali, še nadalje okrepi. 

Fani je trenutno označena kot ekstremno močna ciklonska nevihta, vetrovi pihajo s hitrostjo, ki je enakovredna orkanu tretje stopnje in sicer do 195 km/h.  

Mornarica, enote zračnih sil in ekipe za nacionalne katastrofe so v pripravljenosti. To je prvi letošnji tropski ciklon v severnem indijskem oceanu. Obstaja možnost, da bo zaradi tega ciklona na udaru več kot sto milijonov ljudi. 

Satelitski posnetek tropskega ciklona Fani nad Bengalskim zalivom v torek, 30. 04. 2019.  (EUMETSAT) Vir: https://www.accuweather.com/en/weather-news/powerful-cyclone-fani-to-strike-eastern-india-with-destructive-wind-flooding/70008144

Obalne zvezne države Odisha, Tamil Nadu in Andhra Pradesh so v visoki pripravljenosti. Po napovedih bo Fani zajel obalo Odishe do petka, 3. maja. Hitrost ciklona se bo ob času deževanja gibala med 175-185 km/h.

Ciklon se bo pomikal vzdolž obale Odishe v smeri zahodnega Bengala ter severnih predelov Andhre Pradesh. Napovedan je dvig plime za 1,5 m, kar bo ob dosegu kopnega najverjetneje poplavilo nizkoležeča okrožja Odishe in sicer Ganjam, Kurda, Puri in Jagatsinghpur.

https://www.ndtv.com/india-news/fani-has-intensified-into-an-extremely-severe-cyclonic-storm-says-navy-odisha-on-high-alert-2031073

Po napovedih se bo ciklon Fani v četrtek še naprej okrepil do orkana 4. stopnje, vetrovi pa bodo presegali 213 km/h. Obstaja možnost, da bo Fani za kratek čas postala super ciklonska nevihta in tako med tem časom bila enakovredna orkanu 5. stopnje.  

Pot ciklona Fani. Vir: https://www.accuweather.com/en/weather-news/powerful-cyclone-fani-to-strike-eastern-india-with-destructive-wind-flooding/70008144

Zato predlagamo vključitev novonastalega ciklona Fani v dnevno meditacijo za nujne primere ob 16:00 uri, dokler se ne razblini. Predstavljajte si, kako ciklon izgublja svojo moč in povzroči čim manj škode.

https://slovenian.welovemassmeditation.com/2018/02/meditacija-preboja-ob-1500-uri-in.html

Za to meditacijo je tu povezava do dogodka na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/2803884173170962

Tu pa so vodene meditacije v različnih jezikih:

https://goo.gl/27N8yV

V slovenščini:


Zmaga Luči!

-------------------------------------

O tem blogu:


Blog Radi imamo množične meditacije sestavlja ekipa mednarodnih prostovoljcev, ki organizirajo množične meditacije, katerih cilj je doseči planetarno osvoboditev kolikor hitro je to mogoče na najbolj gladek možen način.

Če ste tako vodeni, se prosimo pridružite katerikoli izmed spodnjih dnevnih meditacij.

Meditacija za nujne primere ob 16:00 uri:


Meditacija z Boginjo ob 16:30 uri:


Meditacija Ključ do Svobode ob 17:00 uri:


Meditacija s Kozmično Centralno Raso ob 17:15 uri:


Meditacija Budičnih stolpov ob 17:30 uri:


Za različne namene redno organiziramo tudi druge množične meditacije. Ogledate si jih lahko na spodnji povezavi:


V podporo delavcem Luči širom sveta nudimo tudi zasilno finančno pomoč. Prosimo prispevajte enkratni ali večkratni prispevek preko spodnje povezave:


Prosimo pomagajte/podprite nas za dosego gladke tranzicije med planetarnim osvobajanjem, ki se odvija v najvišji Luči.

Komentarji