Novo dnevno osredotočanje v okviru meditacije za nujne primere: močne poplave v Mozambiku po ciklonu Kenneth


V nedeljo je v severnih predelih Mozambika, ki jih je prešel ciklon Kenneth, močno poplavilo, vode so ponekod narasle do pasu. Vlada je ljudi predhodno pozvala, naj se takoj zatečejo na višje predele.  


Ciklon Kenneth je v četrtek zvečer dosegel kopno severne province Cabo Delgado, vetrovi so pihali s hitrostjo 220 km/h, kar je ekvivalentno orkanu 4. stopnje. Ciklon Kenneth je prispel komaj mesec potem, ko je ciklon Idai zahteval več kot 900 smrtnih žrtev iz treh držav, vključno z Mozambikom.Senzor vidnega infrardečega slikovnega radiometra s satelita NOAA-20 (VIIRS) je okoli polnoči nad Mozambikom, le nekaj ur potem, ko je dosegla kopno, ujel sliko te zgodovinske nevihte. (NOAA) Vir: https://www.accuweather.com/en/weather-news/deadly-cyclone-kenneth-wallops-mozambique-as-life-threatening-flooding-persists/70008064

Mozambiški nacionalni inštitut za na nadzor katastrof (INGC) je poročal, da so iz prizadetih območij evakuirali 30.000 ljudi, ki so jih namestili v začasnih centrih, vključno s šolami in cerkvami.

Nekatera območja so bila skoraj popolnoma izbrisana, poškodovani električni vodi pa otežujejo komunikacijo v določenih delih severnega Mozambika.


Eden reševalec je dejal, da so območja izgledala tako, kot da bi jih nekdo ''zrušil z buldožerjem''. Vir: https://www.bbc.com/news/av/world-africa-48081592/cyclone-kenneth-wipes-out-mozambique-villages

Ciklon Kenneth je do nedelje zahteval pet smrtnih žrtev. V nevihti so umrli tudi trije ljudje otoškega naroda Comoros.

Meteorološki strokovnjaki ZN pravijo, da dva tako močna ciklona še nikoli nista besnela po Mozambiku v isti sezoni. Svetovna Meteorološka Organizacija je prav tako dejala, da še niso zabeležili nobenega ciklona, ki bi prišel tako severno kot Kenneth.

https://www.bbc.com/news/world-africa-48076844

Čeprav so se v petek vetrovi umirili, v Mozambiku v sledečih dneh pričakujejo do 800 mm dežja – skoraj dvakrat več kot ga je prineslo 10-dnevno deževje, ki je poplavilo pristaniško mesto Beira med ciklonom Idai.  

Največ smrti so po ciklonu Idai zahtevale poplave. Za naslednjih nekaj dni napovedujejo do 250 mm naliva ali okoli četrtino povprečnih padavin.

Zaradi obsežnega deževja lahko potoki, reke in obalni vodotoki poplavijo zemljišča ter skupnosti. Vir: https://www.accuweather.com/en/weather-news/deadly-cyclone-kenneth-wallops-mozambique-as-life-threatening-flooding-persists/70008064

V predvsem ruralnem območju bi v nevarnosti lahko bilo skoraj 700.000 ljudi, mnogi so že na udaru in lačni.

https://spectrumnews1.com/oh/dayton/ap-online/2019/04/28/flooding-begins-in-mozambique-in-wake-of-cyclone-kenneth

Zato predlagamo, da vključimo posledice ciklona Kenneth v meditacijo za nujne primere, ki poteka vsak dan ob 16:00 uri, dokler se poplave ne umaknejo. Predstavljajte si, kako te poplave povzročijo čim manj škode ter si še predstavljajte, kako ljudje s prizadetih območij prejmejo vse potrebščine in medicinsko oskrbo. Predstavljajte si, kako se skupnosti čim hitreje vrnejo k svojemu normalnemu življenju.

https://slovenian.welovemassmeditation.com/2018/02/meditacija-preboja-ob-1500-uri-in.html

Za to meditacijo je tu povezava do dogodka na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/2803884173170962

Tu pa je povezava do vodenih meditacij v različnih jezikih:

https://goo.gl/27N8yV

V slovenščini:
Zmaga Luči!


-------------------------------------


O tem blogu:Blog Radi imamo množične meditacije sestavlja ekipa mednarodnih prostovoljcev, ki organizirajo množične meditacije, katerih cilj je doseči planetarno osvoboditev kolikor hitro je to mogoče na najbolj gladek možen način.

Če ste tako vodeni, se prosimo pridružite katerikoli izmed spodnjih dnevnih meditacij.

Meditacija za nujne primere ob 16:00 uri:


Meditacija z Boginjo ob 16:30 uri:


Meditacija Ključ do Svobode ob 17:00 uri:


Meditacija s Kozmično Centralno Raso ob 17:15 uri:


Meditacija Budičnih stolpov ob 17:30 uri:


Za različne namene redno organiziramo tudi druge množične meditacije. Ogledate si jih lahko na spodnji povezavi:


V podporo delavcem Luči širom sveta nudimo tudi zasilno finančno pomoč. Prosimo prispevajte enkratni ali večkratni prispevek preko spodnje povezave:


Prosimo pomagajte/podprite nas za dosego gladke tranzicije med planetarnim osvobajanjem, ki se odvija v najvišji Luči.

Komentarji