Sveže novice v okviru meditacije za nujne primere


Tu so sveže novice v zvezi s sledečimi temami, ki jih lahko vključimo v meditacijo za nujne primere, ki poteka dnevno ob 16:00 uri:

  • Novo: hude poplave v Iranu 
  • Novo: poplave v srednjezahodnih ZDA
  • Obstoječe: Posledice ciklona Idai
  • Obstoječe: Zaščita za Juliana Assanga

Novo: hude poplave v Iranu

V preteklih dveh tednih so zaradi intenzivnega deževja Iran zajele tri hude poplave.19. marca je prva poplava zajela Golestan in Mazandaran na severovzhodu države, medtem ko je 25. marca druga poplava zalila jugozahodni Iran v bližini mesta Širaz. Izmed vseh treh poplav, je druga zahtevala najvišje število smrtnih žrtev.

Tretja poplava je 3. aprila preplavila provinco Lorestan v zahodnem Iranu na območju gorovja Zagros ter povzročila gmotno škodo na infrastrukturah ter to območje države odrezala od sveta. V tej gorati provinci je veliko domov in celo celih skupnosti poplavljenih in izgubljenih.


Pomoč do prebivalcev prizadetih območij težko dostopa, saj se slabo vreme nadaljuje.


Novo: poplave v srednjezahodnih ZDA

Srednji zahod ZDA je od sredine marca 2019 doživel obsežne poplave.

Nebraska se sooča z eno najhujših poplav v zgodovini. Prav tako so poplavljena tudi večja območja Iowe, Wisconsina in Missourija. Indijanski rezervat Pine Ridge je bil močno na udaru. Prebivalci tega območja so za dva tedna obtičali na mestu, saj preveč prepojena in blatna zemlja ljudem onemogoča zapustiti rezervat, ekipam za nujno pomoč pa preprečuje dostop.  Medtem, ko so nekatere reke prestopile svoje bregove po srednjih ZDA, druge reke še naraščajo in se bodo morda razlile šele sredi aprila. Zato predlagamo vključitev poplav v Iranu in srednjemu zahodu ZDA v dnevno meditacijo za nujne primere, ki poteka vsak dan ob 16:00 uri. Predstavljajte si, kako so prizadeta območja prosta poplav kolikor hitro je to mogoče ter kako prebivalci vseh zalitih predelov prejmejo vso potrebno pomoč.


Obstoječe: Posledice ciklona Idai

Pred dvema tednoma je ciklon Idai močno prizadel Mozambik. Nekatera mesta so skoraj nedostopna, saj je ceste in mostove odplaknilo. To je upočasnilo oskrbo z nujno potrebno hrano in zdravili. Zaradi pomanjkanja oskrbe s čisto vodo ljudem na prizadetih območjih, se država sooča tudi z izbruhom kolere.Zato prosimo, če ste tako vodeni, da še naprej vključujete to situacijo v meditacijo za nujne primere. Predstavljajte si, kako ljudje na prizadetih območjih čim prej prejmejo močno potrebovano hrano, zdravila in oskrbo s čisto vodo, zato da se izbruh kolere lahko popolnoma zajezi.  


Obstoječe: Zaščita za Juliana Assanga

Julija 2018 smo v meditacijo za nujne primere vključili zaščito za Juliana Assanga. 


Na žalost najnovejše novice iz Wikileaksa navajajo, da bodo Assanga izključili iz ekvadorske ambasade v Londonu, kar lahko posledično vodi v njegovo aretacijo in izročitev ZDA. 
Zato ponovno predlagamo pošiljanje zaščite Julianu Assangu. Predstavljajte si, kako se ta situacija razreši na najboljši možni način.  

Navodila za meditacijo za nujne primere se nahajajo na spodnji povezavi:

https://slovenian.welovemassmeditation.com/2018/02/meditacija-preboja-ob-1500-uri-in.html

Tu pa je povezava do vodenih meditacij v mnogih jezikih:

https://goo.gl/27N8yV

Za to meditacijo je tu povezava do dogodka na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/2803884173170962 


Zmaga Luči!

-----------------------------------------------

O tem blogu:


Blog Radi imamo množične meditacije sestavlja ekipa mednarodnih prostovoljcev, ki organizirajo množične meditacije, katerih cilj je doseči planetarno osvoboditev kolikor hitro je to mogoče na najbolj gladek možen način.

Če ste tako vodeni, se prosimo pridružite katerikoli izmed spodnjih dnevnih meditacij.

Meditacija za nujne primere ob 16:00 uri:


Meditacija z Boginjo ob 16:30 uri:


Meditacija Ključ do Svobode ob 17:00 uri:


Meditacija s Kozmično Centralno Raso ob 17:15 uri:


Meditacija Budičnih stolpov ob 17:30 uri:


Za različne namene redno organiziramo tudi druge množične meditacije. Ogledate si jih lahko na spodnji povezavi:


V podporo delavcem Luči širom sveta nudimo tudi zasilno finančno pomoč. Prosimo prispevajte enkratni ali večkratni prispevek preko spodnje povezave:


Prosimo pomagajte/podprite nas za dosego gladke tranzicije med planetarnim osvobajanjem, ki se odvija v najvišji Luči.

Komentarji