Sveže novice o meditacijah in opomnik za meditacijo ob prazni Luni danes, 07. 12. 2018 ob 15:45 uri


Tu so sveže novice v zvezi s sledečimi temami:

  • Meditacija za Francijo  
  • Kalifornijski požari
  • Izbruh vulkana Fuego v Gvatemali
  • Izbruh kolere v Jemnu zaradi državljanske vojne
  • Izbruh ebole v Vzhodnem Kongu
  • Druge situacije, ki jih ni več potrebno vključevati v meditacijo za nujne primere
  • Opomnik za meditacijo ob prazni Luni 07. 12. 2018 ob 15:45 uri

Meditacija za Francijo

Od prejšnjega četrtka naprej smo izvajali posebno dnevno meditacijo za Francijo, da bi priskrbeli energetsko podporo za doseganje mirnih rešitev. Čeprav so odločitev za dvig davkov leta 2019 zamrznili, se protesti po različnih lokacijah v Franciji nadaljujejo ter se spreminjajo v obsežnejše proteste proti francoski vladi. 
Zato prosimo nadaljujte z meditacijo za Francijo ter si predstavljajte, kako se protesti in tranzicija odvijajo kolikor mirno in gladko kot se le lahko.


Kalifornijski požari

Po več kot 2 tednih gašenja požarov so bili vsi kalifornijski požari, ki so se razplamteli 08. 11. 2018, končno pogašeni. Dva največja požara, ki sta besnela v krajih Woolsey in Camp, sta bila s pomočjo lokalnega deževja popolnoma obvladovana dne 25. 11. 2018.  
Naš trud z meditacijama za nujne primere in Budične stolpe je vsekakor prispeval k temu izidu. 


Zato te situacije ni potrebno več vključevati v meditacijo za nujne primere. 


Izbruh vulkana Fuego v Gvatemali

Odkar je vulkan Fuego junija izbruhnil, smo ga vključevali v meditacijo za nujne primere, s čimer smo pomagali očistiti energijo na tistem območju za stabilizacijo vulkana in preprečevanje prevelike škode lokalnim prebivališčem. Zadnjih nekaj mesecev je aktivnost vulkana Fuego ostala na zelo majhnem nivoju, toda vulkan je 19. 11. 2018 ponovno izbruhnil. Izbruhi pa so ponovno vse pogostejši. Zato predlagamo, da ta situacija ostane vključeno v meditacijo za nujne primere, dokler se nedavni izbruh ne umiri.


Izbruh kolere v Jemnu zaradi državljanske vojne

Ta situacija je v meditacijo za nujne primere vključena od začetka oktobra. Jemen trenutno trpi za najhujšim izbruhom kolere na svetu. 


Čeprav število primerov s sumom na okužbo s kolero ne narašča tako hitro kot prej, je situacija v državi še vedno kritična, saj otroci mlajši od petih let predstavljajo skoraj tretjino vseh primerov. Po drugi strani pa so pravkar začeli s kampanjo za cepitev petih milijonov otrok s polio cepivi. Zato predlagamo, da tudi ta situacija ostane v meditaciji za nujne primere. 


Lahko si tudi predstavljate, kako se situacija v Jemnu popolnoma konča in kako ljudje zaživijo novo mirno življenje s vso podporo in asistenco za obnovo od vojnega pustošenja uničeno državo. 


S tem v mislih si lahko predstavljajte, kako se nad Jemnom vrti halafska1 lončenina. To lahko izvajate kadarkoli želite in kolikorkrat na dan želite.  


Izbruh ebole v Vzhodnem Kongu

To situacijo smo v meditacijo za nujne primere dodali v začetku maja. Na žalost je ta izbruh sedaj drugi največji v zgodovini.  
Poročali so tudi, da je ta izbruh bolj kompleksen in hujši od preteklih izbruhov, saj je smrtnost višja od 50 %. 


Omenimo lahko tudi, da je to popolnoma umetna katastrofa. Zato bi to situacijo pustili vključeno v meditacijo za nujne primere, dokler se izbruha ne zajezi. Druge situacije, ki jih ni več potrebno vključevati v meditacijo za nujne primere 


Čeprav je po svetu veliko situacij, ki še vedno potrebujejo našo pozornost in energetsko podporo, obstaja tudi veliko situacij, ki smo jih pomagali razrešiti in tako niso več kritične.


Kuga v Afriki / Madagaskar

To situacijo smo imeli vključeno v meditacijo za nujne primere od novembra 2017. 


Skoraj leto kasneje, je ta izbruh kuge sedaj pod nadzorom.  
''Umetna'' vodna kriza v Cape townu

Situacija s sušo v Capetownu se je močno izboljšala, gladina vode v jezovih je narasla na 70%.Potresi v Indoneziji in na Japonskem

Indonezija postopoma okreva po večjem potresu magnitude 7,5, ki se je zgodil konec septembra. Prav tako bo japonska agencija za mednarodno sodelovanje na prošnjo indonezijske vlade podprla akcije obnove.Prav tako tudi situacije na otoku Lombok, v Indoneziji ter na Japonskem, niso več kritične. 


Vulkan Kilauea na vzhodnih Havajih ter drugi izbruhi vulkanov na Japonskem in v Indoneziji  

Vulkan Kilauea na vzhodnih Havajih je sprva bil dodan k meditaciji za nujne primere v začetku maja. 


Vulkan sedaj ne bruha več, otok pa je prost vulkanske onesnaženosti zraka. Prav tako niso več aktivni sledeči vulkani: 

  • Vulkan Shinmoedake, Japonska
  • Vulkan Agung, Bali
  • Gora Sinabung, Indonezija 
Zato jih ni več potrebno vključiti v meditacijo za nujne primere.  Za najnovejše situacije, ki smo jih vključili v meditacijo za nujne primere, ki poteka dnevno ob 15:00 uri, si prosimo oglejte stran z aktualnimi meditacijami.


Opomnik za meditacijo ob prazni Luni dne 07. 12. 2018 ob 15:45 uri

Konec leta se hitro bliža, zato bomo organizirali posebno meditacijo za letošnji zimski solsticij. Podrobnosti o tej meditaciji bodo pravočasno objavljene.


Ko bosta nared, bomo prav tako objavili novi verziji meditacij ob prazni in polni Luni za leto 2019. 


Do takrat ste se vabljeni udeležiti meditacije ob prazni Luni v petek, 07. 12. 2018 ob 15:45 uri. 
Zmaga Luči!-----------------------------------------------------------------------O tem blogu:

Blog Radi imamo množične meditacije organizira množične meditacije, katerih cilj je doseči planetarno osvoboditev kolikor hitro je to mogoče na najbolj gladek možen način.

Če ste tako vodeni, se prosimo vsak dan pridružite meditaciji za nujne primere ob 16:00 uri, meditaciji Ključ do Svobode ob 17:00 uri ter meditaciji Budičnih stolpov ob 17:30 uri.

Povezava do meditacije za nujne primere:


Povezava do meditacije Ključ do Svobode:


Povezava do meditacije Budičnih stolpov: 


Za različne namene organiziramo tudi druge množične meditacije. Ogledate si jih lahko na spodnji povezavi:


V podporo delavcem Luči širom sveta nudimo tudi zasilno finančno pomoč. Prosimo prispevajte enkratni ali večkratni prispevek s pomočjo spodnje povezave:


Prosimo pomagajte/podprite nas za dosego gladke tranzicije med planetarnim osvobajanjem, ki se odvija v najvišji Luči.


Opomba prevajalke:

1 Halafska kultura – zgodovinsko obdobje v severni Mezopotamiji, ki je trajalo približno od leta 6100 in 5100 pr. n. št.. Kultura se je razvila iz lončarske kulture mlajše kamene dobe, predvsem v jugovzhodni Turčiji, Siriji in severnem Iraku, četudi se je njen vpliv čutil po celi Mezopotamiji. Kultura je dobila ime po arheološkem najdišču Tell Halaf v severni Siriji, najpomembnejše najdišče halafske kulture pa je Tell Arpačija v predmestju Mosula v Iraku. Več na: https://sl.wikipedia.org/wiki/Halafska_kultura.

Komentarji