Novo osredotočanje v okviru meditacije za nujne primere: super tajfun Bualoi


Manj kot dva tedna potem, ko je super tajfun Hagibis na Japonsko sprostil več kot meter dežja in podrl državni rekord, se Japonci ponovno soočajo z morebitnimi poplavami. Ne en, ampak dva potencialna poplavna vremenska pojava sta na poti, da bosta zalila regijo in grozita tudi z močnimi vetrovi, plazovi in nevarnimi poplavami.  


Prvi je tajfun Neoguri, prej označen kot tajfun 2. stopnje, katerega vetrovi so pihali s hitrostjo 153 km/h, ki se trenutno pomika paralelno ob japonski južni obali. To nevihto je japonska meteorološka agencija znižala na ekstratropski ciklon.

Ne glede na vse, tajfun Neoguri ostaja močan vremenski pojav. Center za obveščanje o tajfunih ocenjuje, da veter v središču piha s konstantno hitrostjo 72 km/h, po navedbah spletne strani Weather.com, pa je južna Japonska že prejela od 7 do 18 cm dežja.  



Tropska nevihta, ki je ostanek Neogurija, je v ponedeljek na japonsko prinesla obsežno deževje in močne sunke vetra.  (RAMMB/CIRA/NOAA) Vir slike


Drugi je super tajfun Bualoi, ki se je pomikal preko severnih marianskih otokov in prešel severno od otoka Saipan. Od 21. do 23. oktobra je ohranil moč kategorije 4. stopnje in sedaj nadaljuje svojo pot do otoka Iwo Jima. Po napovedih naj bi ta močan tajfun 23. oktobra dosegel otok med okoli peto in osmo uro zvečer.


Satelitska slika super tajfuna Bualoi. Vir slike 


K sreči bo Japonski najverjetneje prizanešeno, saj naj bi po napovedih super tajfun Bualoi zavil severno in nato severovzhodno, ko se bo ujel med zračne tokove ter začel slabiti zaradi mrzlih voda in postopno povečanih  strižnih vetrov. Trenutno je tajfun oslabel do kategorije 2. stopnje, vendar bi z močnim valovanjem in vetrovi še vedno povzročil znatno gmotno škodo obalnim predelom.   


Poleg tega napovedujejo, da bodo ostanki tajfuna Neoguri izlili obsežno deževje po japonski državi, kar bi lahko otežilo okrevanje po super tajfunu Hagibisu.



Napovedana pot tajfuna Bualoi s 23. oktobra, 2019 ob 17:00 uri. Vir slike


Zato predlagamo vključitev ekstratropskega ciklona Neoguri in super tajfuna Bualoi v dnevno meditacijo za nujne primere ob 16:00 uri, dokler se oba ne razblinita. Predstavljajte si, kako mehka rožnata svetloba razblinja oba vremenska pojava in ju napravlja neškodljiva. Predstavljajte si, kako mehka rožnata svetloba ščiti vse ljudi in njihovo lastnino na poti pomikanja tajfuna.  

*POSODOBITEV: PREHOD NA ZIMSKI ČAS Z DNEM 27. 10. 2019 - SEDAJ MEDITACIJA POTEKA OB 15:00 URI.


Navodila meditacije so na voljo na sledeči povezavi:



Vodene meditacije v različnih jezikih pa so na voljo tukaj:


V slovenščini:

Tu je povezava do dogodka na Facebooku:


Seznam drugih situacij, ki jih oprav tako lahko vključite v meditacijo za nujne primere, so na voljo na tej strani: 



Zmaga Luči!


-----------------------------------------------------------------------

O tem blogu:


Blog Radi imamo množične meditacije sestavlja ekipa mednarodnih prostovoljcev, ki organizirajo množične meditacije, katerih cilj je doseči planetarno osvoboditev kolikor hitro je to mogoče na najbolj gladek možen način.

Če ste tako vodeni, se prosimo pridružite katerikoli izmed spodnjih dnevnih meditacij.

Meditacija za nujne primere ob 16:00 uri:


Meditacija z Boginjo ob 16:30 uri:


Meditacija Ključ do Svobode ob 17:00 uri:


Meditacija s Kozmično Centralno Raso ob 17:15 uri:


Meditacija Budičnih stolpov ob 17:30 uri:


Meditacija blagoslovov Al Nilama ob 17:45 uri


Za različne namene redno organiziramo tudi druge množične meditacije. Ogledate si jih lahko na spodnji povezavi:


V podporo delavcem Luči širom sveta nudimo tudi zasilno finančno pomoč. Prosimo prispevajte enkratni ali večkratni prispevek preko spodnje povezave:


Prosimo pomagajte/podprite nas za dosego gladke tranzicije med planetarnim osvobajanjem, ki se odvija v najvišji Luči.

Komentarji