Super ciklon Amphan in posledice tajfuna Vongfong


Močan ciklon z imenom Amphan, ki je 16. maja nastal v bengalskem zalivu, se pomika direktno proti meji Indije z Bangladešom, kar lahko potencialno povzroči večje opustošenje v dveh državah, ki se še vedno spopadata s pandemijo Covid-19.


Ciklon AMPHAN naj bi v sredo dosegel Bengal. Vir


Po podatkih ameriškega skupnega opozorilnega centra za tajfune, je v ponedeljek zvečer super ciklon Amphan po okrepitvi na trajno hitrostjo vetra do 270 kilometrov na uro postal najmočnejša nevihta, ki je bila kdajkoli zabeležena v Bengalskem zalivu. Amphan je od takrat nekoliko oslabel, vendar je nevihta še vedno enakovredna močnemu orkanu 4. stopnje ali super tajfunu s hitrostjo vetra do 240 km/h. Amphan naj bi dosegel kopno v manj kot 36 urah.

V ameriškem pacifiškem centru za nesreče (PDC) so dejali, da je nevihtnim vetrovom lahko potencialno izpostavljenih do 33,6 milijona ljudi v Indiji, v Bangladešu pa največ 5,3 milijona. Ocena PDC temelji na podatkih skupnega opozorilnega centra za tajfune.



Napovedana pot ciklona Amphan. Vir slike

Indija in Bangladeš sta pred super ciklonom, ki naj bi dosegel kopno na območju blizu meje obeh držav, evakuirali na milijone ljudi iz obalnih območij. Indijske oblasti trdijo, da je bilo organiziranih že več kot 20 skupin za pomoč. Evakuacijo ljudi iz teh regij otežuje izbruh koronavirusa.

Oblasti v Bangladešu se bojijo, da bo to najmočnejša nevihta, odkar je ciklon Sidr leta 2007 zahteval okoli 3.500 življenj. Večina jih je umrla zaradi naraslih morskih voda. Medtem, ko se bo trenutna hitrost nevihte verjetno nekoliko zmanjšala ob dosegu kopnega, indijski meteorološki oddelek napoveduje, da bi lahko plima narasla za več kot 3-5 metrov.


Zato predlagamo dnevno meditacijo ob 15:45 uri, dokler se ciklon Amphan popolnoma ne razblini.

Spodnja preglednica prikazuje čase meditacije v določenih časovnih pasovih, vključno s časom v Dhaki/Bangladešu:


Čas
Časovni pas
Mesto
03:45
HST
Honolulu
06:45
PDT
Los Angeles
07:45
MDT
Denver
08:45
CDT
Čikago
09:45
EDT
New York
10:45
BRT
Rio de Janeiro
13:45
UTC
Reykjavik
14:45
BST
London
15:45
CEST
Ljubljana
15:45
EET
Kairo
16:45
MSK
Moskva
19:45
BST
Dhaka
20:45
ICT
Bangkok
21:45
CST
Tajpej
22:45
JST
Tokio
23:45
AEST
Sydney
01:45
NZST
Auckland

Tu so navodila:

1. Uporabite svojo tehniko za dosego sproščenega stanja zavesti.

2. Navedite vaš namen uporabe te meditacije kot orodja za pospešitev procesa razpuščanja ciklona Amphan.

3. Predstavljajte si izžarevanje stebra  Svetlobe iz Galaktičnega Centralnega Sonca1 skozi vsa bitja Luči znotraj našega Sončnega sistema, nato pa potuje preko vašega telesa do središča Zemlje. Predstavljajte si še en steber Svetlobe, ki se dviguje iz središča Zemlje preko vašega telesa navzgor proti nebu k vsem bitjem Luči našega Sončnega sistema in galaksije. Sedaj sedite v dveh stebrih Svetlobe, katerih Svetloba istočasno potuje navzgor in navzdol. Ta stebra Svetlobe ohranite aktivna nekaj minut.

4. Sedaj si predstavljajte, kako mehka, rožnata svetloba razpušča ciklon Amphan ter ga napravlja neškodljivega. Predstavljajte si, kako ta mehka rožnata svetloba ščiti vse ljudi ter njihovo lastnino na poti pomikanja orkana. Predstavljajte si, kako se ta situacija razreši na najbolj pozitiven način, kot je to le možno.

Za to meditacijo lahko uporabite eno izmed starejših vodenih zvočnih meditacij, med vizualizacijami 2. in 4. koraka samo zamenjajte termin ''orkan Irma'' v ''ciklon Amphan''.


Starejša vodena meditacija v slovenščini:


Če ste tako vodeni, lahko ta vremenski pojav vključite tudi v meditacijo za nujne primere, ki poteka vsak dan ob 16:00 uri. Predstavljajte si, kako mehka roza Svetloba ščiti vse ljudi na poti pomikanja ciklona. Predstavljajte si, kako ciklon oslabi in povzroči čim manj škode.

https://slovenian.welovemassmeditation.com/2018/02/meditacija-preboja-ob-1500-uri-in.html


Novo osredotočanje v okviru meditacije za nujne primere: Posledice tajfuna Vongfong

Tajfun Ambo (mednarodno ime Vongfong) je 14. maja dosegel kopno ob 12:15 uri v mestu  San Policarpio v vzhodnem Samaru. Prvi letošnji tajfun je prizadel državo s stalnimi vetrovi do 155 km/h in s sunki do 255 km/h. Najbolj prizadeta območja so mesta San Policarpio, Jipadpad, Arteche, Oras in Maslog v vzhodnem Samaru ter Bobo, Laoang, Lope de Vega in Mondragon v Severnem Samaru.


Četrtek, 14. 05. 2020. Satelitski posnetek, ki ga je objavila NASA, prikazuje tajfun Vongfong, ki se vije proti vzhodnim Filipinom. (NASA Worldview, Podatki in informacijski sistem za opazovanje Zemlje (EOSDIS) prek AP) Vir

Po prvotnem dosegu kopnega se je tajfun premikal proti severozahodu preko celinskega Luzona in s seboj prinašal uničujoče vetrove in močne padavine. Po prvih poročilih je bilo v vzhodni samarski provinci uničenih več kot 1100 hiš, delno pa je bilo poškodovanih 6.300, vključno z devetimi zdravstvenimi ustanovami in edinim pooblaščenim laboratorijem za testiranje COVID-19 v območju Bicol. Ocenjujejo, da je več kot 40.000 kmetov utrpelo škodo zaradi poškodovanih kmetijskih zemljiščih in izgube proizvodnje. Vzhodni Samar je razglasil izredne razmere in od vlade prosil za aktivacijo dodatnih sredstev, saj so bila lokalna sredstva že izčrpana zaradi odziva na COVID-19.


Ambo je udaril ravno takrat, ko je na desetine milijonov Filipincev ostalo v svojih domovih zaradi koronavirusa, vendar pa jih je moralo zaradi te močne nevihte pobegniti najmanj 140.000, so sporočili z urada za katastrofe. Ambo je podiral drevesa, daljnovode in uničeval hiše.


V zasilnih zavetiščih je tajfun previželo več kot 150.000 ljudi. (AP: Melchor Hilotin) Vir

Zato predlagamo vključitev posledic tajfuna Vongfong na Filipinih v meditacijo za nujne primere, ki poteka vsak dan ob 16:00 uri. Predstavljajte, kako mehka roza Svetloba zdravi vse ljudi, ki jih prizadel tajfun in si še predstavljajte, kako vsi prejmejo osnovne potrebščine in kako se vso škodo čim prej obnovi.



Zmaga Luči! 

---------------------------------------------


O tem blogu:

Blog Radi imamo množične meditacije organizira množične meditacije, katerih cilj je doseči planetarno osvoboditev kolikor hitro je to mogoče na najbolj gladek način.

Če ste tako vodeni, se prosimo pridružite katerikoli izmed spodnjih dnevnih meditacij.

Meditacija za konec koronavirusa:


Meditacija za zaustavitev globalnega izbruha koronavirusa na vsake štiri ure:


Meditacija za zaustavitev izbruha Koronavirusa v Italiji na vsake štiri ure:


Meditacija Rože Življenja ob 14:00 uri in na vsake štiri ure ter tudi kolikor pogosto je le možno:


Meditacija za nujne primere ob 16:00 uri:


Meditacija z Boginjo 16:30 uri:


Meditacija za konec koronavirusa ob 17:00 uri:


Meditacija s Kozmično Centralno Raso 17:15 uri:


Meditacija Budičnih stolpov ob 17:30 uri:


Za različne namene redno organiziramo tudi druge množične meditacije. Ogledate si jih lahko na spodnji povezavi:


V podporo delavcem Luči širom sveta nudimo tudi zasilno finančno pomoč. Prosimo prispevajte enkratni ali večkratni prispevek preko spodnje povezave:


Prosimo pomagajte/podprite nas za dosego gladke tranzicije med planetarnim osvobajanjem, ki se odvija v najvišji Luči.


Opomba prevajalke:

1 Galaktično Centralno Sonce – nebesno telo v smeri ozvezdja strelca, srce galaksije.

Komentarji