Novo osredotočanje v okviru meditacije za nujne primere: Požari v amazonskem pragozdu


V zadnjih nekaj mesecih se je po svetu pojavilo veliko požarov. 

Požari v amazonskem pragozdu so v letošnjem letu dosegli rekordno število. 

https://www.aljazeera.com/news/2019/08/amazon-burning-brazil-reports-record-surge-forest-fires-190821052601171.html

Brazilska zvezna država Amazonas je zaradi požarov razglasila izredne razmere v južnem predelu države in njeni prestolnici. Slike prikazujejo najsevernejšo zvezno državo Roraimo prekrito s temnim dimom. Acre, ki meji z Perujem, je že od petka, 16. 08. 2019, v stanju pripravljenosti.  

https://www.express.co.uk/news/world/1168414/Amazon-Rainforest-fire-updates-cause-start-Brazil-map-emergency-amazon-forest-fires-latest

Satelitski posnetek z 11. 08. 2019, prikazuje dim nad brazilskimi državami. Vir slike 

V ponedeljek, 19. 08. 2019, je v mestu Sao Paolo postalo temno. Dim je pripotoval od požarov iz zveznih držav Amazonas in Rondônie ter za okoli eno uro zatemnil nebo nad mestom.


Okvirna ocena s spletne strani Express.co.uk pravi, da je požar prizadel okoli 640 milijonov hektarjev. Na bazi googlovega opozorilnega sistema območja s požari prekrivajo več kot polovico Brazilije.  

Spodnja karta z InfoAmazonie prikazuje osupljiv obseg požarov, ki so divjali po Braziliji v sredo, 21. 08. 2019 ob12:45 uri po UTC času. Rdeče pike na karti prikazujejo požare, ki so goreli v zadnjih 24-ih urah, medtem ko rumeni obrisi prikazujejo območja, kjer so goreli najintenzivnejši požari v trenutku, ko je satelit zajel ta posnetek.


Požari v amazonskem pragozdu: karta prikazuje obseg požarov. Vir slike 

Požari se v Braziliji pogosto pojavijo med sušnim obdobjem, toda letos je bilo po navedbah brazilskega inštituta INPE slabše od običajnega, dodajajo pa še, da se tako ogromnega števila posameznih požarov ne da pripisati samo sušnemu obdobju oz. naravnim pojavom. Poleg tega se požare namerno začenja za ilegalno odstranjevanje gozda za nastanek pašnikov. INPE je zabeležil 84% porast požarov v Braziliji med letoma 2018 in 2019, večinoma v amazonskem pragozdu.

Amazonski pragozd predstavlja več kot polovico preostalih planetarnih pragozdov in sestavlja največje in najbolj raznoliko območje tropskega pragozda na svetu. Ta pragozd obstaja že vsaj 55 milijonov let. Ocenjuje se, da se v njem nahaja 390 milijard posameznih dreves iz 16.000 različnih vrst. 


Zračni pogled na amazonski pragozd. Vir slike 


Po navedbah spletne strani WorldAtlas.com, je amazonski pragozd dom več kot 2000 vrst živali: 427 vrst sesalcev, 1300 vrst ptičev, 378 vrst plazilcev in več kot 400 vrst dvoživk.

Zato predlagamo vključitev tudi teh požarov v amazonskem pragozdu v našo meditacijo za nujne primere, ki poteka vsak dan ob 16:00 uri.


Tako kot pri ostalih požarih po svetu, si lahko predstavljate, kako te številne amazonske požare čimprej omejijo in pogasijo.

Tekom naše meditacije Budilnih stolpov, ki poteka vsak dan ob 17:30 uri, si lahko nad amazonskim pragozdom predstavljajte tudi Budični stolp, ki bo pomagal očistiti temne energije in negativne anomalije, ki nastajajo s temi požari.  

Zmaga Luči!


-----------------------------------------------------------------------
O tem blogu:


Blog Radi imamo množične meditacije sestavlja ekipa mednarodnih prostovoljcev, ki organizirajo množične meditacije, katerih cilj je doseči planetarno osvoboditev kolikor hitro je to mogoče na najbolj gladek možen način.

Če ste tako vodeni, se prosimo pridružite katerikoli izmed spodnjih dnevnih meditacij.

Meditacija za nujne primere ob 16:00 uri:


Meditacija z Boginjo ob 16:30 uri:


Meditacija Ključ do Svobode ob 17:00 uri:


Meditacija s Kozmično Centralno Raso ob 17:15 uri:


Meditacija Budičnih stolpov ob 17:30 uri:


Meditacija blagoslovov Al Nilama ob 17:45 uriZa različne namene redno organiziramo tudi druge množične meditacije. Ogledate si jih lahko na spodnji povezavi:


V podporo delavcem Luči širom sveta nudimo tudi zasilno finančno pomoč. Prosimo prispevajte enkratni ali večkratni prispevek preko spodnje povezave:


Prosimo pomagajte/podprite nas za dosego gladke tranzicije med planetarnim osvobajanjem, ki se odvija v najvišji Luči.

Komentarji